Cookies not accepted

   

Volgende Activiteiten  

Geen activiteiten
   

Facebook  

   

Login  

   
vrijdag 27 december 2019 20:01

Dirigent

Andries Voets

 

Andries Voets (°1994) begon zijn muzikale carrière op 8-jarige leeftijd in de klas van Jan Peeters aan de Genkse Academie voor muziek, woord en dans. Later volgde hij aan diezelfde academie ook nog kamermuziek bij Stefaan Deckers, muziektheorie bij Jos Moors en muziekgeschiedenis bij Veerle Stinckens.

In 2017 studeerde hij summa cum laude af in de klas van professor Alessandro Cervino aan de LUCA School of Arts, the College of Music and Performing Arts in Leuven en in datzelfde jaar begon hij ook met een master in piano performance aan de Akademie für Musik in Basel bij professor Filippo Gamba, waar hij ook in 2019 summa cum laude afstudeerde. Aan diezelfde school volgde hij ook een opleiding blaasorkestdirectie bij prof. Beat Hofstetter en prof. Felix Hauswirth. Momenteel volgt Andries een verdere opleiding HaFaBra in de klas van Ivan Meylemans aan de LUCA School of Arts.

Andries volgde masterclasses in binnen-en buitenland bij gerenommeerde namen zoals Pavel Eliashevich, Ana-Mirabela Dina, Eliane Rodrigues, Reima Raijas, André de Groote, Franca Bertoli, Andreas Fröschl, Filippo Gamba en Stefan Arnold.

In 2011 werd hij laureaat van de wedstrijd “Limburgs talent” en mocht hierdoor zijn debuut maken als solist met het Limburgs orkest jeugd en muziek in het 3de pianoconcerto van Dmitry Kabalevsky. Het jaar daarop won hij de eerste prijs op de Belfius Classics en in 2015 werd hij nog finalist op de 16de De Jonghe competitie in Aalst.

Andries trad op in landen zoals België, Italië, Duitsland en Zwitserland.

Hij treedt vaak op als solist of als lid van verschillende kamermuziekensembles in binnen-en buitenland.

Tijdens het kerstconcert van 26 december 2019 nam hij de dirigeerstok over van Bente Pauwels als nieuwe vaste dirigent van de Koninklijke Fanfare Graaf d'Ellisem.

 

Gelezen 2771 keer Laatst aangepast op vrijdag 27 december 2019 20:49
Meer in deze categorie: « Muzikanten
Log in om reacties te plaatsen